Rover

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako som sa dostala až sem?!

Keď život zaručene nesklamal...
Možno je to len mnou, alebo máme občas každý pocit menejcennosti. Kedysi som bola ten typ, ktorý sa neustále ľutoval a skoro som sa s tým dostala na dráhu emo a do psychiatrie. Roky mi však ukázali, že život je super a treba si ho užívať. Ale niekedy proste to tak nie je. Občas na mňa príde chvíľa, keď mám pocit, že svet sa proti mne spriahol, nič mi nevychádza a ľudia, na ktorých mi záleží najviac na svete sa nesprávajú práve najlepšie. Najviac milujem situácie, keď sa to všetko prihodí naraz. Akoby ste toho už nemali aj tak dosť. Škola, rodina, vzťahy... Haló, život, chceš ma zabiť?!

Občas mám proste ten pocit, že áno. Už neviem odkiaľ to mám, ale verím v to, že zlé veci prichádzajú po troch. Takže vždy keď sa začne diať niečo naozaj zlé, ostávajú mi dve možnosti, buď si zaliezť niekam do búdy a prečkať tú katastrofu alebo hrdo vztýčiť bradu a bojovať s tým. Vyskúšala som si oboje a verte mi, že život nakoniec vždy našiel spôsob, ako ma bezpečne zraziť na kolená...

Niekedy mám chvíle kričať z plných pľúc, len do mňa! Ja to nejako prežijem. Vtipné je, že život to berie doslova a pod nohy mi v poslednej dobe hádže stála väčšie a väčšie polená ako sú smrť tety, ktorú som nedoceňovala, alebo smrť môjho obľúbeného papagája. Ďalej tu máme na programe šialené maturitné skúšky a všetok ten stres, ktorý obnášajú; sestru, ktorá je naozaj protivná a radšej som sa vysťahovala z izby, len aby som nemusela počúvať jej urážky. Nehovoríme spolu už pol roka, takže to vôbec nie je v pohode. Ďalej sú tu konzervatívny rodičia a obzvlášť otravný – je to dosť naprd, keď máte dokonalejšieho staršieho súrodenca; potom dobrú kamarátku, ktorá vám klame a nakoniec vás sklame tak, že s ňou nie ste schopný prehovoriť jediné slovíčko bez toho, aby vás nezasvrbela ruka. A na koniec (čo je dlhodobejší problém, ale nejako som sa s tým naučila žiť) nedobrovoľná absencia opačného pohlavia v mojom živote...

To je viac ako tri katastrofy za posledného pol roka, nemyslíte?!


Denník Tuláka | stály odkaz

Komentáre

  1. Mne
    to matematické úlohy schováva, takže nemám prax v ich riešení :), ale asi je odpoveď na tvoju otázku áno. Ale nemusela by byť. ;) Nečakaj na dve ďalšie katastrofy. To, že skutočne prídu je tvoja vina. Proste to tak funguje. Keď sa sústredíš na to zlé, tak si ťa to zlé nájde. Pritiahneš si to do života.
    Teraz končíš školu, že? Aké máš plány potom? Chceš ďalej študovať? Alebo práca, zahraničie? Vidíš to svetlo na konci tunela? ;) Pár mesiacov a môžeš začať totálne novú kapitolu vo svojom živote. Z toho, čo si napísala sa mi zdá, že by sa ti hodilo opustiť rodné hniezdo. Možno sa mýlim, ak tak prepáč. Neboj, bude to dobré. A raz aj lepšie ako dobré, ver mi... ;)
    publikované: 13.04.2014 22:01:08 | autor: odyseus (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014